برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) آخرین راه حلی است که در فناوری اطلاعات برای استفاده در برنامه های تجاری در نظر گرفته است, نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) در صدد ارائه راه حل هایی برای یکپارچه کردن, ساده و موثر کردن عملکرد و جریان اطلاعات شرکت برای همکاری منابع یک سازمان ( نیروی انسانی, مواد, مالی , ماشین آلات) است. به علاوه در سالهای قبل به این صورت بوده است که اجرای نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) فقط برای شرکت های بزرگ بین المللی و شرکت های سازمانی که هزینه بالایی دارند امکان پذیر بوده است. امروزه در هند شرکت های زیادی از نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) استفاده می کنند و انتظار می رود در آینده نه چندان دور حدود 60% از شرکت ها از یک یا چند بسته نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) استفاده کنند تا به سود رقابتی که مورد نظر دارند برسند. چون ملزومات تجارت به طور طبیعی پیچیده است اجرای بسته نرم افزاری برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) به شرکت های تازه تاسیس با توانایی های عملی برای ارزیابی , مهندسی دوباره فرآیندهای تجاری (BPR ( , نقشه برداری تجهیزات تجاری و بومی سازی بسته نرم افزاری برای تجهیزات خاص و مدارک احتیاج دارد. دیر یا زود یک شرکت مبتدی بی اطلاع از نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) احساس می کند که از دور رقابت کنار گذاشته شده است. در این مقاله نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی(ERP) از دیدگاه های مختلف و در فضا های به خصوص که برای شرکت های مبتدی مناسب هستند, بررسی می شود.
تکامل تدریجی نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) : برای رشد در هر محیط تجاری، نیازهای زیر مطرح می شود: ابتکار در کنترل قیمت دشواری در گرفتن اطلاعات درست و به موقع و فضای نا مناسب برای عملکرد پیچیده تجاری مشکلات , موانعی هستند که در هر تجارت رو به رشدی وجود دارد سیستم های اطلاعات مدیریت MIS
نیاز به نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP): زمان و سرعت رشد نیازهای تجاری یک برنامه یا برنامه های دیگر و سیستم های برنامه ریزی برای برخورداری با این موانع و دستیابی به رشد تجهیزات معرفی می شوند. بیشتر سازمان های دنیا متوجه شده اند که در تغییر سریع محیط ایجاد و نگهداری بسته نرم افزاری طراحی شده قدیمی که نسخه جدید و به روز آن فراهم شده غیر ممکن است. درک نیاز های سازمان های کاربری مربوط به تعدادی از شرکت های نرم افزاری برجسته باعث طراحی نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی(ERP) شد. |
فعالیت:
طرح سازمان, طرح فرآیند های تجاری, تعریف عملکردها و فرآیندها, تنظیمات نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) و اعمال تغییرات بر روی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) موجود.
آنچه در این مرحله قابل تحویل است:
ساختار سازمان, طراحی مشخصات, نمودار جریان فرآیند ها, مدل وظایف, تنظیم و ثبت تغییرات سیستم.
مرحله پیاده سازی:
فعالیت:
ایجاد طرح و مستندات, یکپارچه کردن برنامه های کاربردی, آزمایش کردن نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) اختصاصی شده, آموزش کاربران.
آنچه در این مرحله قابل تحویل است:
بررسی گزارش های محیط کار, بررسی اختصاصی گزارشات, اجرای گزارشات
مرحله تولید:
فعالیت:
اجرای آزمایشی (Trial) محصول, ابقا سیستم ها
آنچه در این مرحله قابل تحویل است:
گزارشات منطبق و سازگار, اجرای طرح تغییرات